Kortlandstraat

20151007_hoogte-pb320151005_111349Een klushuis is een woning die in slechte staat van onderhoud verkeert en onder voorwaarden onder de marktwaarde wordt verkocht. De koper is verplicht de woning te renoveren en er een aantal jaren zelf te wonen.

 

De koper heeft de gelegenheid om de woning naar eigen smaak in te richten. Handige kopers kunnen veel werk zelf uitvoeren waardoor kosten kunnen worden bespaard. De gemeente heeft onder andere funderingsherstel uitgevoerd.

In verband met de verkoop en het funderingsherstel zijn bodemonderzoeken uitgevoerd. Uit deze bodemonderzoeken is gebleken dat de grond en het grondwater sterk zijn verontreinigd  met teerhoudende producten.

Ondanks de relatief hoge saneringskosten heeft de gemeente besloten de panden niet af te breken maar een multifunctionele sanering uit te laten voeren. Hiervoor diende de sterk verontreinigde grond onder de panden te worden weggenomen.

Voor deze werkzaamheden heeft Adverbo het saneringsplan opgesteld, de aanbesteding verzorgd, de sanering begeleid en de directie gevoerd. De sanerings-werkzaamheden zijn uitgevoerd door Dura Vermeer. Stankoverlast zorgde voor problemen in de wijk. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is compost als absorbeermiddel gebruikt.

20151012_131650_resized

20151009_094753

Na het ontgraven van de verontreinigde grond is zand onder de woningen gespoten en is de ontgravingsput verder aangevuld.

 

Een uitgebreide beschrijving van onze dienstverlening?